www.topend.ro Tigara Electonica

 

 

Cartusul

Rezerva poate contine sau nu nicotina, dar nu polueaza mediul inconjurator, nu exista fumat pasiv, si in mod natural nici noi si nici oamenii din jur nu vor trebui sa inhaleze acele mai mult de patru mii de substante nocive, multe cancerigene produse in timpul arderii, printre care monoxidul de carbon, dioxidul de azot, cianura de hidrogen, acizii, arsenul sau plumbul. Mai mult, rezervele sunt reincarcabile, astfel veti putea continua sa fumati sanatos, cu doar o treime din pretul tigarilor obisnuite. Rezerva de nicotina contine aproximativ 1 ml de nicotina diluata. Componentele acesteia: apa, arome din industria alimentara, nicotina, glicerina vegetala. Nicotina lichida este obtinuta din tutun In cursul unei proceduri biologice in urma careia se elimina componentele nocive si se pastreaza cele utile, in final ea este aromatizata. Astfel, se pastreaza destinatia de baza a tigarii, dar se elimina derivatele nocive.

-Cartusul poate fi reumplut dupa ce s-a terminat lichidul. Va rugam sa se dezafecteze corespunzator dupa utilizare si nu-l lasati la indemina copiilor. -Cartusul atomizat este accesoriul special si poate fi utilizat doar cu tigara electronica. Este interzis consumul lichidului.

-Lichidul din cartus este fabricat strict in proportii corecte; amestecul cu alte lichide este interzis.

-Conservarea intr-un mediu uscat la o temperatura scazuta poate pastra cartusul pentru 18 luni.

Atomizorul

-Daca atomizorul este cald cand este insurubat in baterie, inainte de a fuma, trebuie sa scoateti atomizorul si sa incetati sa il utilizati.

-Ar fi mai bine sa nu utilizati un atomizor pentru diferite tipuri de cartuse.

-Daca cartusul nu este utilizat pentru o lunga perioada de timp, uscati lichidul din atomizor prin golirea cartusului.

Bateria

Acumulatorul de litiu-ion poate fi reincarcat de la retea sau cu ajutorul unui incarcator auto, in masina, cu incarcatorul de perete si chiar la computerul de la serviciu sau acasa, cu incarcatorul USB. Acum puteti fuma tigari electronice oriunde, chiar si in locurile unde fumatul este interzis, de ex: in avion, tren, magazine, in salile rezervate nefumatorilor din restaurante!

-In cazul in care electrolitul scurs din baterie ajunge in contact cu ochii dvs., nu frecati. Spalati imediat ochii cu apa curata si solicitati asistenta medicala.

-In cazul in care bateria miroase, se arde, isi schimba culoarea sau se deformeaza in orice fel pe durata reincarcarii sau utilizarii, intrerupeti curentul si scoateti bateria din incarcator sau diNu incercati in nici un fel sa modificati sau sa stricati bateria prin gaurire sau deschiderea acesteia cu o alta unealta.

Incarcatorul

-Pe durata incarcarii trebuie sa fie ferit de temperaturi ridicate. A nu se utiliza in aer liber sau medii umede.

-Incarcatorul nu ar trebui conectat la curent pentru o perioada lunga de timp.

-Odata ce bateria este complet incarcata, scoateti incarcatorul din priza pentru a evita situatii neprevazute.

-In momentul in care atomizorul cu baterie este incalzit inainte de a fuma, trebuie sa scoateti atomizorul si incetati sa il utilizati pina cind nu mai este fierbinte.

Glicerina vegetala(VG) este o substanta naturala, utilizata in industria farmaceutica moderna, in industria alimentara si nu in ultimul rind in industria cosmetica, in afara de acestea, ea este utilizata n multe alte domenii, in special ca substanta purtatoare a diferitelor arome, mirosuri, coloranti. Citeva exemple: in industria farmaceutica, in solutiile antibacteriene, in solutii de sare, diuretice, paste de dinti, apa de gura; ca solutie purtatoare in industria alimentara, in produse de panificatie - in paine, in suplimente alimentare, in industria alimentara in coloranti; pentru prepararea de cosmetice, in creme hidratante ca substanta purtatoare de parfumuri; in industria de tutun pentru reglarea, pastrarea gradului de umiditate a tigarilor, a tutunului; in fabricarea tigarii electronice in cursul prepararii, in special pentru aface ca aburul de apa sa semene cu fumul de tigara.

Curentul necesar tigarii electronice este furnizat de acumulatorul de litiu-ion. La fabricare se folosesc diverse tipuri de acumulatori intre 180 mAh si 1300 mAh, cu o tensiune de alimentare intre 3,5V si 4,2V. Un generator de inalta frecventa asezat pe un circuit electronic este folosit pentru comanda atomizorului. Un senzor de circulatie a aerului este folosit pentru detectarea momentului in care fumatorul inhaleaza din tigara. Pentru atomizarea solutiei de nicotina se foloseste un atomizor electronic. O doza de vaporizare la temperatura inalta este asezata in imediata a propiere a rezervei de nicotina.

Dupa ce ati instalat corect noul cartus si bateria, tigara electronica intra in standby si actiunea de a fuma poate fi simulata prin tragerea din inhalator.

In cazul in care fumul este redus, vechiul cartus poate fi inlocuit cu unul nou.

In cazul in care bateria de litiu este descarcata, indicatorul din fata corpului tigarii va licari continuu si acest lucru inseamna ca bateria trebuie incarcata sau este nevoie de una noua.

Avertisment

-A nu se lasa la indemina copiilor.

-Nu este recomandat minorilor sub 18 ani.

-Nu este potrivit pentru femeile insarcinate si pentru cele care alapteaza.

 

 

 

 


© Copyright 2011-2012 www.topend.ro Autoritatea nationala pentru protectia consumatorului: www.anpc.ro